Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 3134 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Ar kai bus 18 žadate likti Lietuvoje?  

43 balsai

1. 1. Ar kai bus 18 žadate likti Lietuvoje?

• Taip
    • Nea,skrisiu/važiuosiu į užsienį

Recommended Posts

Tikrai neskrisiu kitur. Nebent ten alga būtų kokius 5 kartus didesnė...

Lietuvoj visi savi, visi lietuviškai šneka, o ten kol išmoksi tu jų gramatiką ir t.t., tai...

Man pavyzdžiui anglų k. mokykloj einas geriau negu lietuvių k...  

I.T : Man galimai 18 dar nebus kai manęs jau Lietuvoj nebus. Galvoju pabaigt čia 8 klasės ir skrist į London'ą pas brolį, mamą nes net aš suprantu kad čia nelabai kokia ateitį turėsiu nepaisant visu tu programavimų, kas juos moka gal ir gali ateitį kažkokia susidaryt.

HP Omen 15

Ryzen 7 5800H @ 3.2GHz | 2x8GB DDR4 3200MHz | 512GB Samsung SSD + 1TB Sabrent SSD | NVIDIA GeForce RTX 3060 6GB 80W + 20W Dynamic Boost | Windows 11 Home 64bit + Arch Linux

(redaguota)

Pagrindinis mano planas tai baigt gimnazija 12 klasę ir šaut į Vilniu, o ten įstot į kolegija, nes kaime kuriame aš gyvenu nėr ką veikt , apart drag'o kuris ir taip vyksta tik kas 2 savaitgalį.. ;/ (Kalbu apie Panevėžy.) O apie užsienį  net negalvoju, nors ir gaučiau didesnės pajamas, nesinori palikti savo visu draugu , kalbos , šeimos. Na , bet nuomonę gali keistis, visgi aš dar vaikas ;)

Redaguota , nario TΔMSΔ
(redaguota)

Puse supergames pacukų galvoja, kad jie dirbs Lietuvoj direktoriais.

Dar 1/100 iš jų jais ir dirbs, nors, ne, gal supainiojau nuliukus 1/1000. 

Kaip jau ir kažkur sakiau, ne lietuva tokia, o žmonės tokie. Kodėl pas mus maži atlyginimai, silpna ekonomika? Atsakysite, todėl, kad seime grybai sėdi. Na taip ten 19/20 yra grybai, o kiti... Pabėgę čikagoj.  :mucha:   Bet susimąstykit kodėl taip yra? Ar tik ne tokie patys durni žmonės, pensininkai ar tas pats emigruojantis jaunimas su Liudviko XVI mąstymu - po manęs nors ir tvanas... Prabalsuoja, kad tik pareigą atlikt ir bėga iš lietuvos. Jei žmonės atsikvošėtų, protingesni sugalvotų politologiją studijuot, bei bandyt eiti į seimą, na taip, iš dalies tai padėtų, bet durnų žmonių tai nepakeistų, durni vis dar rinktų durnus politikus, o štai čia jau pasireiškia visuomenės socialinės ydos. 

Dėl pasilikimo lietuvoje esu tikras. Planuoju studijuoti verslo valdymą, bei psichologiją. Pinigų iš anksto, nuo pat gimnazijos pradžios taupausi mokslams, nes žinau, jog tikrai studijuosiu. Nepaisant savo giminės patarimo, lėkt iš lietuvos su tėvais ar pan, aš tik ciniškai pasijuokiu... Jei jau lietuvoj taip blogai nueikite į akropolio aikštelę (automobilių) ir suskaičiuokite brangesnius nei 15 k eur automobilius. Jie sudarys apie 90%, taigi, lietuvoje blogai gyvenama? Ne, tiesiog manau, jog tie kurie gyvena gerai nėra pasipiktinę ir nieko niekam nesako, o skurdūs, kaip visad, skųsis kad kažkas blogai, nors jei taip ir nebus. Na taigi, dėl emigravimo - nematau prasmės. Lietuvoje jaučiuose smagiausiai, žmonės patinka čia, o ypač jei dar darbas su bendravimu susijęs būtų, nesvarbu kiek uždirbsiu, svarbu, kad daryčiau tai, apie ką svajoju, ir Lietuvoje. Svetur nejaučiu laimės, to kaifo kai atlyginimas lyginkim 1500 eur lietuvoj, ir 2500 eur užsienį- lietuvoje man vistiek smagiau, nes čia - namai, gimtinė, kad ir ta pati jūra.... 

Dėl jūsų nesu tikras, bet jei jau ruošiatės emigruoti, nekaltinkite dėl to lietuvos politikos, ekonomikos ar t.t. priežaščių. Dėl to kaltinkite save, dėl jūsų pasitraukimo iš lietuvos pakilimo, artėja karta, kuri manau, susiprotės ir neiškeis lietuvos į kokią airiją ar Vokietiją dėl pinigų, o laimę, gimtinę paliks čia. Jie supras, kad į seimą reikia siųsti protingus, teisingus žmones, kurių šiuo metu į seimą nesiveržia, nes jie, dabar, uždirba gan gerai, bet sau, o ne valstybei...  :taika:

Redaguota , nario Soul Fusion

Jei nebėra priešo viduje- priešai išorėje nepadarys nieko...

giphy.gif

Man šiemet suėjo 18, kol kas rekia pasibaigti 12 klasių ir dar sekančius mokslo metus pasibaigti savo profesiją (automobilių elektro-mechaniką), faktiškai su šia profesija galiu pasidaryti tikrai nemenkus pinigus, ypač jeigu investavus ir įsikūrus savo garažą, dirbant sau, Vilniuj ypač didelės kainos visų šių paslaugų (lyginant su Jonava ir Kaunu, kur aš visada ir būnu), buvo planų po mokslų iškart eiti į kariuomenę, bet dėl labai rimtos kojos traumos aš ten neištempčiau nei keletos dienų.. Tėvo draugas turi savo apsaugos kompaniją, galvoju pereiti 52 valandas apsaugos darbuotojo kursus, įsigyti leidimą tarnybiniam ir netarnybiniam ginklui, eiti dirbti pas tėvo draugą ir saugoti Izraelio ambasadą (nors tai būtu beabėjo ne iš karto, naujokams iškart tokių objektų neduoda), nors ir kaip naujam žmogui, atlyginimas būna minimumas, bet visgi darbas, o vėliau tikiuosi eiti į kariuomenę, o jeigu vėlgi kažkas paves dėl to, tada jau bus matyt ką mąstysiu. 

Nepregyvenkit del to Brexit, kad ir prades metyti lauk tuos uzsiniecius, reikai tureti galva ant peciu ir priims tave ten.

O siaip, tai kiekvienas nori uzdirbti daugiau, kad galetu taupyti ant geresnes masinos, didesnio busto (pirkti). Bet lietuvoje norint tai igyvendinti, reikia buti baryga arba legalus vagis. Is patirties pries du metus, su draugu kurem toki versliuka, 3 menesiai ir abie i kisene ikrito kazkur apie ~3k litu, po pusia metu pradejo smaugti VMI, tiesiogine prasme, isvien kabinejosi, teismai buvo, daug pinigu ateme VMI (advokatai ir t.t), ka gi, uzdarem versla, nors buvom jau su remejais susitare, ta versla permesti i uzsieni kaip Latvija, Suomija, Vokietija, bet va, Lietuvele pakiso koja, ir draugelis sumaste islekti i UK, as nesutikau, nes kadangi tuo metu nelabai buvo ir pinigu ir taip nenorejau to UK, bet va, jis ten kai jau 1,5 metu berods, nusipirkes 3kambariu buta, MB 2012 metu. Jam ten gerai, greit taps tevu, na idealu gyvenima gyvena. Pats asmeniskai gyvenu Vokietijoje, dirbu klube sekasi gerai, gerai moka ir t.t

Tokia isvada, Lietuvoj geriau gyventi turi buti Legalus vagis arba baryga. Ir nereikia lauzyti kazko su savom nuomonem, kad nori ir prasimusi, taip nebus, Lietuvoj uzdirbsi tik ant mokesciu, o kas liks taupymui?

Man pavyzdžiui anglų k. mokykloj einas geriau negu lietuvių k...  

I.T : Man galimai 18 dar nebus kai manęs jau Lietuvoj nebus. Galvoju pabaigt čia 8 klasės ir skrist į London'ą pas brolį, mamą nes net aš suprantu kad čia nelabai kokia ateitį turėsiu nepaisant visu tu programavimų, kas juos moka gal ir gali ateitį kažkokia susidaryt.

Na, pabaigti 12 klasių vistiek verta. Nebent tu ten žadi baigti.

(redaguota)

Tikrai neskrisiu kitur. Nebent ten alga būtų kokius 5 kartus didesnė...

Lietuvoj visi savi, visi lietuviškai šneka, o ten kol išmoksi tu jų gramatiką ir t.t., tai...

Na tarkim Norevegijoj minimalus atlyginimas, beveik 5 kartus didesnis, nei Lietuvoje, ten kažkur apie 1400e. O kokie gėrimai brangesni 2-3 kartais, elektronika gal kokiu 1.5 karto brangesnė ir tai dar ne visa manau, tačiau jie juk naftos turi, tai jų ir ekonomika gera... Šiaip apie emigravimą dar negalvoju, Šiaip negundo manęs kažkur išvažiuot, bet likt irgi neturiu didelio noro.

BTW tokia apklausa jau buvo kažkada, kur klausė kažkas ar emigruosit sulaukę 18m.

Redaguota , nario Str33t

Šiaip, nelabai norėčiau išvažiuot žinoma reiks dar 12 klasių pabaigti, užbaigti mechanizatoriaus specialybe, o paskui dar eiti mokytis elektromechaniku, o paskui bus matyti, kas gausis. Ateitis viską parodys, gal čia toj Lietuvoj viskas gerai būtų, bet va bam B kategorijos teisiu kainos kilo, o pragyvenimo lygis nekyla, tik kainos, kainos. Jei pakelia ta minimalu nors šiekt tiek, tai iš karto bam naujas mokestis, ar ten kyla mokestis už tam tikrą dalyką. Nežinau čia turbūt tie politikai yra tiek nuplerę seniai, kad tik moka durnus įstatymus, priimt. Kiek ten jų 141 sėdi seime, o kiek lietuvoj gyvena, kažkoks absurdas , tiek politiku nereikia. ;D ypač kai dar tokie ministrai... :D

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 3134 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Prisijungti prie diskusijos

Palikti atsakymą galite iš karto, o užsiregistruoti vėliau. Jeigu jau turite paskyrą mūsų forume, Prisijunkite.

Svečias
Atsakyti šioje temoje...

×   Įklijuotas tekstas turi teksto formatavimą.   Pašalinti teksto formatavimą

Galimi tik 75 veidukai.

×   Nuoroda buvo automatiškai įterpta.   Įterpti nuorodą paprastai

×   Jūsų ankstesnis pranešimas buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   Jūs negalite įkelti nuotraukas tiesiogiai.Įkelkite arba įdėkite nuotraukas iš URL.

• Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

• Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai

• Sukurti naują...