Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 2816 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

(redaguota)

7bVX2aD.png

Sveiki, SUPERGAMES.LT nariai, bei svečiai. Ar jūs galvojate emigruoti iš Lietuvos? Gal jau emigravote? Ir kodėl emigravote arba norite emigruoti?

Mano istorija:

Sveikas skaitytojau :hi:, kaip ir dauguma Lietuvos emigrantų aš gyvenau Lietuvoje ir dirbau 2 darbus, užsiknisdavau kaip vergas kažkoks :|, bet gaudavau 1200 eurų į mėnesį, po pusės metų mane tai grynai užkniso, susitaupiau truputį pinigų ir palikau visus darbus, baigiau mokslus ir pradėjau ieškoti informacijos apie Vokietija, po poros savaičių užsakiau bilietus ir išskridau lėktuvu į Miuncheno oro uostą, ten išsimegojau viešbutį, pavaikščiojau po miestą, nuėjau į McDonalds'ą ir kitą dieną atvažiavo draugas, kuris mane nuvežė į Niurnbergą (Dabartinis miestas kur dirbu ir gyvenu iki šiol). Gyvenau porą savaičių pas jį, ieškojom darbo ir buto, apžiūrėjom kažkur 8 butus ir tada radau sau tinkamą, tiek būklė, tiek kaina. Darbą radome po 3 savaičių ir prasidėjo pirmas dvi savaitės buvo tikrai sunku, bet poto įsivažiavau į tempą ir jau 6 mėnesius dirbu be jokių nusiskundimų :D Kam įdomu tai dirbu picos išvėžiotojų - 8h/d, 9e/h, apmoka viršvalandžius, jei noriu tai naktį padirbu ir turėsiu dar + 12e/h, mašina ir kurą apmoka patį firma, tai labai didelis pliusas ;) Patiko man šis miestas, dėl to kad jis yra arti pačio ekonomiškai stiprio miesto Miuncheno ir yra mažėsnis už jį, tai lengviau rasti darbą, butą pigiau nei Miunchene, o jei kas tai į Miuncheną galima nuvažiuoti į svečius pas teta :hi: Va taip ir atsiradau tarp Vokiečių :D Jei turite klausimų, galite klausti atsakysiu į ką žinosiu atsakymą :)

O dabar surašysiu pliusus ir minusus gyvenant čia:

Pliusai:

- Žmonės, sveikinasi visur ir visada.

- Vokiškas alus ir dešrelės :D

- Geri atlyginimai

- Labai, labai geri keliai, autobahnai.

- Draugiški kaimynai, klientai, net jei veluoji visi supranta tavo problemas ir nieko blogo tau į veidą nepasakys, nes jie neskuba niekur.

Minusai:

- Be draugų važiuoti ten neverta, nes galėsi grįžti atgal ir prarasi visus pinigus

- Merginos, visos arba su gerų kūnų ir negražių veidų, arba gražus veidas ir blogas kūnas :D Bet yra aišku ir gražių veidų ir kūnų, o jei Rusės dar tai vpš man pačiam pasitaikė porą rusių, kurios atvažiavo į Vokietija atostogaut ir pasiliko.

- Biurokratija, nepriima kyšių, o pasako kaip viską reikia daryti, iš vienos pusės tai gerai iš kitos blogai :D 

Laukiu jūsų klausimų, patarimų arba istorijų ;) 

Redaguota , nario Русский
Įkėliau savo istorija

c8d6e9959fe51cb74b196a0bac11f5156.png

☕ -

Mano temos:

Buvau beveik metus UK'uose, nepatiko, grįžau į Lietuvą. Dabar galvoju emigruot į Rusiją arba Baltarusiją. Nematau perspektyvų, šalis žiauriai žlugdoma, išspaudžiamos paskutinės sultys, priimami kvaili įstatymai (pvz: teisių atėmimas viršijus greitį su motociklų 30 km/val; teisių atėmimas už neparodytą posūkio signalą; dėl t.p. iš JAV ir t.t), kainos, baudos (kalbu apie KET) auga, algos nesikeičia, biudžetinėse įstaigose kosminės eilės, net su*isto PSD kaina kyla kartu su MMA ir t.t. Čia galima rašyti ir rašyti... Aš visiškai neatpažįstu Lietuvos. Per 3 paskutinius metus ji nerealiai pasikeitė. Labai liūdna.

8 minutes prieš, ES.^ parašė:

Buvau beveik metus UK'uose, nepatiko, grįžau į Lietuvą. Dabar galvoju emigruot į Rusiją arba Baltarusiją. Nematau perspektyvų, šalis žiauriai žlugdoma, išspaudžiamos paskutinės sultys, priimami kvaili įstatymai (pvz: teisių atėmimas viršijus greitį su motociklų 30 km/val; teisių atėmimas už neparodytą posūkio signalą; dėl t.p. iš JAV ir t.t), kainos, baudos (kalbu apie KET) auga, algos nesikeičia, biudžetinėse įstaigose kosminės eilės, net su*isto PSD kaina kyla kartu su MMA ir t.t. Čia galima rašyti ir rašyti... Aš visiškai neatpažįstu Lietuvos. Per 3 paskutinius metus ji nerealiai pasikeitė. Labai liūdna.

Ekonomika ir lygis šalies kaip tik kyla, tiesiog kuo daugiau išvyksta - tuo sunkiau kitiems, bet didieji miestai (net ir patys mažiausieji) yra sparčiai plėtojami ir vystomi (naujos įmonės, didžiuliai prekybos centrai, tvarkomos gatvės ir naujinami kultūriniai paveldai). Jei čia visiems pofik būtų, tai tikrai, imant lengviausią pavyzdį, nebūtų tvarkomas Gedimino kalnas ir tikrai į jį nebūtų kišami pinigai. Tačiau yra ir tiesos tame ką sakai, kadangi draudimų didėja, o laisvių - mažėja ir tai tikrai varžo visuomenę, kas jai suteikia revoliucines ar emigracines idėjas. Realiai ką išrinkom - tą ir turim. Kas balsavot už valstiečius - pasikarkit.

ačiū už dėmesį.

Web dizaino paslaugos, svetainių kūrimas, e-komercija - AŽ.

Portfolio - ČIA

(redaguota)

Planuoju pabaigti studijas Lietuvoje ir žiūrėt kaip su darbo rinka čia, jei netenkins, iškart perku bilietus ir šaunu iš čia. Kuo toliau tuo didesnis cirkas ta Lietuva, bet ne tiek kiek juokinga čia, kiek yra graudu.

Redaguota , nario disconnect

mknvc.lt

PSN wanheda_tk
Steam /id/_wan
Discord wan#2716

Dabar, quiN. parašė:

Ekonomika ir lygis šalies kaip tik kyla, tiesiog kuo daugiau išvyksta - tuo sunkiau kitiems, bet didieji miestai (net ir patys mažiausieji) yra sparčiai plėtojami ir vystomi (naujos įmonės, didžiuliai prekybos centrai, tvarkomos gatvės ir naujinami kultūriniai paveldai). Jei čia visiems pofik būtų, tai tikrai, imant lengviausią pavyzdį, nebūtų tvarkomas Gedimino kalnas ir tikrai į jį nebūtų kišami pinigai. Tačiau yra ir tiesos tame ką sakai, kadangi draudimų didėja, o laisvių - mažėja ir tai tikrai varžo visuomenę, kas jai suteikia revoliucines ar emigracines idėjas. Realiai ką išrinkom - tą ir turim. Kas balsavot už valstiečius - pasikarkit.

ačiū už dėmesį.

Jo. Naujinama, tvarkoma, daromi nauji projektai, kas yra žiauriai gerai, bet kur nepasižiūri, visur arba ES remia, arba užsieniečiai stato. Lietuvoje geros sąlygos verslui, todėl taip. Dėl ekonomikos ir šalies lygio nesutikčiau, berods 2 ar 3 ES top'e nuo apačios, kartu su Bulgarija. Kuo daugiau emigruos, tuo sunkiau bus tiems kurie liko čia, ir situacija mano manimu tik blogės. Algos nieko gero ir dabar jos visur vos ne vienodos. Aišku galima prasisukti per kelis darbus, arba art ir turėti 1-2 tūks., bet ar čia gyvenimas? Todėl žmonės ir emigruoja, čia pagrindinė problema. Mažuosiuose miestuose situacija dar liūdnesne.

33 minutes prieš, ES.^ parašė:

Puiku, o kodėl nepatiko Anglijoje? Ir kodėl būtėnt į Rusiją, ten nori laikinai išbandyti ar visam emigruot?

22 minutes prieš, quiN. parašė:

ačiū už dėmesį.

Kyla, bet jei palieka 10 žmonių tai nelabai ir įtakos daro, galima nuvažiuoti į UK, DE, NOR padirbti ir grįžti čia, kai viskas ok taps.

18 minutes prieš, disconnect parašė:

Planuoju pabaigti studijas Lietuvoje ir žiūrėt kaip su darbo rinka čia, jei netenkins, iškart perku bilietus ir šaunu iš čia. Kuo toliau tuo didesnis cirkas ta Lietuva, bet ne tiek kiek juokinga čia, kiek yra graudu.

Ką studijuoji? Teisingai sakai, cirką daro iš LT, kvaili įstatymai tampa.

☕ -

Mano temos:

(redaguota)
12 minutes prieš, Sergey parašė:

Puiku, o kodėl nepatiko Anglijoje? Ir kodėl būtėnt į Rusiją, ten nori laikinai išbandyti ar visam emigruot?

Aš buvau Škotijoje. Nepatiko eismo organizavimas (ne važiavimas kita kelio puse), maistas, darbas, merginos, jų papročiai, tradicijos, pvz.: kranai, šildymo sistemos. Nepatiko kai kurie įstatymai (pvz.: TV licencija), reikalų tvarkymo būdas - telefonu. Nepatiko ir tai, kad yra skylių sistemose, pvz. dėl ko aš nukentėjau: mano mašina turėjo kloną (tokios pat markės ir modelio mašina, su tokiais pačiais valstybiniais nr.) Anglijoje, kuri ten važinėjo ir rinko man baudas (gal ir dabar renka) ir t.t. Nežinau, esu gyvenęs Rusijoje, greičiausiai gyventi, tik neaišku kuriam laikui. Jeigu LR pradėtu tvarkyti visas tas nesąmones, tai gal ir minties tokios nebūtų.

Redaguota , nario ES.^
6 minutes prieš, ES.^ parašė:

Aš buvau Škotijoje. Nepatiko eismo organizavimas (ne važiavimas kita kelio puse), maistas, darbas, merginos, jų papročiai, tradicijos, pvz.: kranai, šildymo sistemos. Nepatiko kai kurie įstatymai (pvz.: TV licencija), reikalų tvarkymo būdas - telefonu. Nepatiko ir tai, kad yra skylių sistemose, pvz. dėl ko aš nukentėjau: mano mašina turėjo kloną (tokios pat markės ir modelio mašina, su tokiais pačiais valstybiniais nr.) Anglijoje, kuri ten važinėjo ir rinko man baudas (gal ir dabar renka) ir t.t. Nežinau, esu gyvenęs Rusijoje, greičiausiai gyventi, tik neaišku kuriam laikui. Jeigu LR pradėtu tvarkyti visas tas nesąmones, tai gal ir minties tokios nebūtų.

Rusijoje uždarbis toks pats kaip ir Lietuvoje, dėl ko nori ten važiuoti? Kalba gerai žinai ir gal esi net jos patriotas ar kaip?

☕ -

Mano temos:

Prieš 1 valandą, ES.^ parašė:

Jo. Naujinama, tvarkoma, daromi nauji projektai, kas yra žiauriai gerai, bet kur nepasižiūri, visur arba ES remia, arba užsieniečiai stato. Lietuvoje geros sąlygos verslui, todėl taip. Dėl ekonomikos ir šalies lygio nesutikčiau, berods 2 ar 3 ES top'e nuo apačios, kartu su Bulgarija. Kuo daugiau emigruos, tuo sunkiau bus tiems kurie liko čia, ir situacija mano manimu tik blogės. Algos nieko gero ir dabar jos visur vos ne vienodos. Aišku galima prasisukti per kelis darbus, arba art ir turėti 1-2 tūks., bet ar čia gyvenimas? Todėl žmonės ir emigruoja, čia pagrindinė problema. Mažuosiuose miestuose situacija dar liūdnesne.

Pradėkim nuo savęs, jei tu išvyksti, taip ir kiti išvyksta taip pat ir kitiems situacija tik blogėja. Lietuviai tokie žmonės - bėga kur lengviau, mažai kas/beveik niekas nenori art kol jaunas yra ir bandyt pats prasimušt. Aišku siekis kuo lengviau čia kiekvieno indifido vos ne kaip refleksas į sunkumus, net nesistebiu kodėl tiek daug išvyksta.

53 minutes prieš, Русский parašė:

Kyla, bet jei palieka 10 žmonių tai nelabai ir įtakos daro, galima nuvažiuoti į UK, DE, NOR padirbti ir grįžti čia, kai viskas ok taps.

Ką studijuoji? Teisingai sakai, cirką daro iš LT, kvaili įstatymai tampa.

''nuvažiuoti į UK, DE, NOR padirbti ir grįžti čia, kai viskas ok taps''? tai taip supratau tu nori, kad kiti už tave viską padarytų ir ''sutvarkytų'' šalies lygį? Pažvelk į istoriją, buvo priklausomi SSRS, kuomet tavo išvardintos šalys jau kūrė laisvą ir nepriklausomą rinką. Reikėjo anksčiau kovoti, bet kaip ir tada, taip ir dabar - išrinkti netinkami asmenys šalies plėtojimui.

Portfolio - ČIA

(redaguota)
35 minutes prieš, Русский parašė:

Rusijoje uždarbis toks pats kaip ir Lietuvoje, dėl ko nori ten važiuoti? Kalba gerai žinai ir gal esi net jos patriotas ar kaip?

Kainos visai kitos (nekalbu apie importą). Kam tau ši informacija? Tema ne apie tai. Gali į PM'ą parašyti, jeigu turi klausimų.
@quiN., tai taip. Kovoti (įrodinėti savo tiesą) beviltiška, o ir nėra su kuo, paprasčiau emigruoti. O ir koks malonumas gyvent beprasmiškų ir neteisingų draudimų pasaulyje, kad ir prasimušus? Taip pat ir draugų čia nebeliko. Iš klasiokų gerai jeigu 5% beliko Lietuvoje.

Redaguota , nario ES.^
1 minute prieš, quiN. parašė:

Pradėkim nuo savęs, jei tu išvyksti, taip ir kiti išvyksta taip pat ir kitiems situacija tik blogėja. Lietuviai tokie žmonės - bėga kur lengviau, mažai kas/beveik niekas nenori art kol jaunas yra ir bandyt pats prasimušt. Aišku siekis kuo lengviau čia kiekvieno indifido vos ne kaip refleksas į sunkumus, net nesistebiu kodėl tiek daug išvyksta.

''nuvažiuoti į UK, DE, NOR padirbti ir grįžti čia, kai viskas ok taps''? tai taip supratau tu nori, kad kiti už tave viską padarytų ir ''sutvarkytų'' šalies lygį? Pažvelk į istoriją, buvo priklausomi SSRS, kuomet tavo išvardintos šalys jau kūrė laisvą ir nepriklausomą rinką. Reikėjo anksčiau kovoti, bet kaip ir tada, taip ir dabar - išrinkti netinkami asmenys šalies plėtojimui.

Nuo vieno žmogaus ekonomika tikrai nepriklauso, aš manau reikia išvažiuoti į užsienį uždirbti pinigų kiek reikia ir atvykti į Lietuva atidaryti savo verslą, aš asmeniškai norėčiau atidaryti kavinė, restoraną, sodyba su restoranų, bet reikia kapitalo, todėl dabar ir esu Vokietijoje.

☕ -

Mano temos:

(redaguota)
2 minutes prieš, Русский parašė:

Nuo vieno žmogaus ekonomika tikrai nepriklauso, aš manau reikia išvažiuoti į užsienį uždirbti pinigų kiek reikia ir atvykti į Lietuva atidaryti savo verslą, aš asmeniškai norėčiau atidaryti kavinė, restoraną, sodyba su restoranų, bet reikia kapitalo, todėl dabar ir esu Vokietijoje.

vieno žmogaus? taip kaip jūs sakot, ''ai išvyksiu vienas padirbsiu užsienyje ir grįšiu kai viskas tvarkoj bus'' yra tūkstančiai, taip kad negalvok jog vienas išvyksti. Tiesiog daugiau išvykstančių negu savo noru lipančių per visus sunkumus ir siekiančių ko geriausio savo gyvenime.

5 minutes prieš, ES.^ parašė:

Kainos visai kitos (nekalbu apie importą). Kam tau ši informacija? Tema ne apie tai. Gali į PM'ą parašyti, jeigu turi klausimų.
@quiN., tai taip. Kovoti (įrodinėti savo tiesą) beviltiška, o ir nėra su kuo, paprasčiau emigruoti. O ir koks malonumas gyvent beprasmiškų ir neteisingų draudimų pasaulyje, kad ir prasimušus? Taip pat ir draugų čia nebeliko. Iš klasiokų gerai jeigu 5% beliko.

Jokio, suprantu tave puikiai. Bet pažvelgus iš kitos pusės - mūsų šalis nėra suaugusi laisvėms. Pasižiūrėk kas vyksta gatvėse, naktimis miestuose, apskritai į statistiką savižudybių, alkoholizmo ir autoavarijų. Vos ne visur pirmaujame, tai tu nori pasakyti, kad suteikdami laisves ši statistika gerės? Nieku gyvu, net neįmanoma. Kai ateis į protą liaudis, tuomet ir bus galima mąstyti apie laisves. Taip pat noriu pridurti, kad tie draudimai labai jau primityvūs, bandoma žiūrėt į pirmaujančias šalis ir taikyti tokius pačius dalykus, bet tiesiog prasilenkiama su realybe.

Redaguota , nario quiN.

Portfolio - ČIA

5 minutes prieš, ES.^ parašė:

@quiN., bet turi suprasti, kad ne visi tokie ar taip gyvena. O ir konkrečiai tie, mano išvardinti draudimai nieko nekeičia ir nepakeis, nes tai tiesiog draudimai.

Žinoma, kad ne visi, gal net ir ne dauguma, bet ne valdžią reikia kaltinti, kad draudimus veda, o tuos žmonės dėl kurių tai veda. Žvelkit į jų draudimų priežastis, o ne aklai peikit draudimų antraštes.

Portfolio - ČIA

@ES.^ - ES.^ negali priimti žinučių.

@quiN. - Nu čia galima sakyti visa laiką, bet LT palieku ne tik aš suprask tai ir palieku ne dėl to kad nekenčiu savo šalies, o dėl ekonominės pusės, man geriau kad mano šeima būtų aprūpinta, aš būčiau vakarais namie, o ne dirbčiau 2-3 darbus ir mirčiau 60 metų, aš geriau padirbsiu 1 darbą DE, sutaupysiu pinigų ir grįšiu į LT kūrti savo verslą, o čia jau automatiškai atsiras ir žmonėms naujo darbo vietos, kažkas išvažiuoja padirbti ir pasidaryti sau gyvenimą LT geriau, o kažkas lieka ten gyventi ir dirbti, o atvažiuoja tik per šventės ir atostogas, nu čia kiekvieno žmogaus pasirinkimas gi. Jeigų aš palieku savo gimtąją šalį, tai nereiškia jog aš kitus traukiu palikti Lietuva.

☕ -

Mano temos:

(redaguota)
7 minutes prieš, quiN. parašė:

Žinoma, kad ne visi, gal net ir ne dauguma, bet ne valdžią reikia kaltinti, kad draudimus veda, o tuos žmonės dėl kurių tai veda. Žvelkit į jų draudimų priežastis, o ne aklai peikit draudimų antraštes.

O aš manau, kad problema valdžioje, priima skubotus ir neapgalvotus sprendimus. Dėl įvežamų mašinų iš JAV, LR biudžetas neteks net neprimetu kiek €, visi tie pinigai eis i Latvijos biudžetą (nes ten tokio draudimo nėra, tai tas mašinas realizuos ten). Kiek t.p. avarijų atsitinka dėl neparodytų posūkių, ir kiek dėl naudojimosi telefonu? Už telefono teisės neatimamos, o už signalo nerodymą atimamos. Ir tokių variantų pilna...

@Русский, išvaliau.

Redaguota , nario ES.^
3 minutes prieš, Aurelijus A. parašė:

Norėčiau kitais metais jau emigruot iš Lietuvos pasibandyt, kas ir kaip, bet kažkaip baisoka, kai nėra pažįstamų ar giminių ten... 

O kur norėtum emigruot? Kodėl ten? Ir patarimas važiuoti padirbti ten iš pradžių, o ne iš karto gyvent visam laikui, darbą reikia rasti per lietuvišką firmą, kurį dirba ten, tada bus gerai :)

☕ -

Mano temos:

(redaguota)
7 minutes prieš, Русский parašė:

O kur norėtum emigruot? Kodėl ten? Ir patarimas važiuoti padirbti ten iš pradžių, o ne iš karto gyvent visam laikui, darbą reikia rasti per lietuvišką firmą, kurį dirba ten, tada bus gerai :)

Na vien dėl to važiuočiau, kad užsidirbt ;D, o jei patiktu tai ir gyvent pradėt,nesu dar tiksliai apsisprendes dar , na patiktu aišku , važiuoti kur yra plėtojamas žemės ūkis, ir darbas būtų susijęs su juo. 

Redaguota , nario Aurelijus A.

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 2816 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Prisijungti prie diskusijos

Palikti atsakymą galite iš karto, o užsiregistruoti vėliau. Jeigu jau turite paskyrą mūsų forume, Prisijunkite.

Svečias
Atsakyti šioje temoje...

×   Įklijuotas tekstas turi teksto formatavimą.   Pašalinti teksto formatavimą

Galimi tik 75 veidukai.

×   Nuoroda buvo automatiškai įterpta.   Įterpti nuorodą paprastai

×   Jūsų ankstesnis pranešimas buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   Jūs negalite įkelti nuotraukas tiesiogiai.Įkelkite arba įdėkite nuotraukas iš URL.

• Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

• Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai

• Sukurti naują...