Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 2816 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

9 minutes prieš, Aurelijus A. parašė:

Nes Lietuvoj nematau jokios perspektyvos pakolkas, dirbau jau vienoj įstaigoj, tai ačiū Diev, išėjau, dabar va kitur dirbu, bet čia su tokiom algom... + mane jau pradeda nervinti visokie valstiečiai ir kiti kiaulės seime, uhhh, ir dar visokios nesamonės...

Teisingai, dėl algų daugumą ir palieką mūsų gimtąją šalį. Dažniausiai išvaro tik dirbti, kad galėtų išlaikyti šeima, o kas stipriau tai ir emigruoja visam laikui, aš tai pasirinkau kol kas pirmą tik dirbu, poto žiūrėsiu kaip su LT bus ir mąstysiu ar pasilikti visam DE :D Nes man baisu nuo naujų įstatymų pas jūs

c8d6e9959fe51cb74b196a0bac11f5156.png

☕ -

Mano temos:

Liko metai iki pilnamietystes, irgi turiu planu išvykti į užsieni, didžiausias prioritetas kodėl? geresnes gyvenimo sąlygos/atlyginimai/įstatymai/galimybės kilti aukščiau.

Kiek žinau su Lietuvių atestatais galima visuose Europ įsidarbinti pagal savo profesiją. 

Jeigu jau rinktis tai tikriausiai lekčiau ten gyventi ir kurti šeima, aišku reik ir palaikymo ten nes be palaikymo būs labai sunku

kiek dar pasižiurėjus ir pensijos daug geresnes, į Norvegija apsimoka bet klimatas ne koks.. Rinkčiausiaus tikriausiai Vokietija/Amerika ten ir atlyginimai padorus ir šiaip gera šalis galima daug ko pamatyti ir nebus taip kad dirbti visa diena ir tiek.

Tik minusas anglų kalbos žinios yra per prastos važiuoti į užsieni bent jau man.

3 minutes prieš, Pirkejas№ parašė:

Liko metai iki pilnamietystes, irgi turiu planu išvykti į užsieni, didžiausias prioritetas kodėl? geresnes gyvenimo sąlygos/atlyginimai/įstatymai/galimybės kilti aukščiau.

Kiek žinau su Lietuvių atestatais galima visuose Europ įsidarbinti pagal savo profesiją. 

Jeigu jau rinktis tai tikriausiai lekčiau ten gyventi ir kurti šeima, aišku reik ir palaikymo ten nes be palaikymo būs labai sunku

kiek dar pasižiurėjus ir pensijos daug geresnes, į Norvegija apsimoka bet klimatas ne koks.. Rinkčiausiaus tikriausiai Vokietija/Amerika ten ir atlyginimai padorus ir šiaip gera šalis galima daug ko pamatyti ir nebus taip kad dirbti visa diena ir tiek.

Tik minusas anglų kalbos žinios yra per prastos važiuoti į užsieni bent jau man.

Išmokti anglų kalbos galima vietoje, jei tai bus Amerika ;) O Vokiečių irgi. Aš prieš išvygdamas išmokau porą frazių, sveikinimus, atsisveikinimus ir jau vietoje, kai sedėjau lauke ar kavinėje ir girdėjau kažkokį žodį iš karto per Google Translate išversdavau ir įsimindavau gana gerai, dabar galiu nors BurgerKing'e ar McDonald'se užsisakyt pavalgyt :D Nusipirkti kokią prekė per rankas ir pasisveikint su praeinančiais žmonėmis

☕ -

Mano temos:

4 minutes prieš, Русский parašė:

Išmokti anglų kalbos galima vietoje, jei tai bus Amerika ;) O Vokiečių irgi. Aš prieš išvygdamas išmokau porą frazių, sveikinimus, atsisveikinimus ir jau vietoje, kai sedėjau lauke ar kavinėje ir girdėjau kažkokį žodį iš karto per Google Translate išversdavau ir įsimindavau gana gerai, dabar galiu nors BurgerKing'e ar McDonald'se užsisakyt pavalgyt :D Nusipirkti kokią prekė per rankas ir pasisveikint su praeinančiais žmonėmis

Aišku gal ne koks klausimas, Papasakok šiek tiek kiek tu per diena dirbi, koks valandinis ir panašiai ar esi dar kur nors dirbęs, kiek supratau tu dabar Vokietijoje?

4 minutes prieš, Pirkejas№ parašė:

Aišku gal ne koks klausimas, Papasakok šiek tiek kiek tu per diena dirbi, koks valandinis ir panašiai ar esi dar kur nors dirbęs, kiek supratau tu dabar Vokietijoje?

Per dieną dirbu 8 valandas, 9eu/h, dirbu pirmiausią savo darbą (Picos išvėžiojimas - mašina, kuras apmoka firma), taip - Vokietijoje

☕ -

Mano temos:

prieš 16 valandas(-ų), Русский parašė:

@ES.^ - ES.^ negali priimti žinučių.

@quiN. - Nu čia galima sakyti visa laiką, bet LT palieku ne tik aš suprask tai ir palieku ne dėl to kad nekenčiu savo šalies, o dėl ekonominės pusės, man geriau kad mano šeima būtų aprūpinta, aš būčiau vakarais namie, o ne dirbčiau 2-3 darbus ir mirčiau 60 metų, aš geriau padirbsiu 1 darbą DE, sutaupysiu pinigų ir grįšiu į LT kūrti savo verslą, o čia jau automatiškai atsiras ir žmonėms naujo darbo vietos, kažkas išvažiuoja padirbti ir pasidaryti sau gyvenimą LT geriau, o kažkas lieka ten gyventi ir dirbti, o atvažiuoja tik per šventės ir atostogas, nu čia kiekvieno žmogaus pasirinkimas gi. Jeigų aš palieku savo gimtąją šalį, tai nereiškia jog aš kitus traukiu palikti Lietuva.

O nebus taip, kad tiesiog patiks ir ten pasiliksi? Dauguma išvažiuoja užsidirbti pinigų ir atseit grįžti, bet pripratę prie pinigų ir geresnio gyvenimo lygio ten ir pasilieka.

628119d364fc57c11fd0f45c7f37ec13512.png

45 minutes prieš, Msa13x parašė:

O nebus taip, kad tiesiog patiks ir ten pasiliksi? Dauguma išvažiuoja užsidirbti pinigų ir atseit grįžti, bet pripratę prie pinigų ir geresnio gyvenimo lygio ten ir pasilieka.

Teisingai sakai, yra minčių ir man pasiliks, bet kažkaip be tėvų, draugų, artimųjų labai sunku išvažiuoti visam laikui ir atvažinėti tik per naujuosius ir ant vasaros atostogų, dabar ieškosiu antro darbo, kad galėčiau būti dar labiau finansiškai įsitvirtinės, pradėsiu taupyti ir jau kažką mąstyti su tėvais, kad jie čia atvažiuotų ;) Be tėvų gi niekur.

P.S. Įkėliau savo istorija, galit pasiskaityti :) 

☕ -

Mano temos:

prieš 22 valandas(-ų), ES.^ parašė:

Buvau beveik metus UK'uose, nepatiko, grįžau į Lietuvą. Dabar galvoju emigruot į Rusiją arba Baltarusiją. Nematau perspektyvų, šalis žiauriai žlugdoma, išspaudžiamos paskutinės sultys, priimami kvaili įstatymai (pvz: teisių atėmimas viršijus greitį su motociklų 30 km/val; teisių atėmimas už neparodytą posūkio signalą; dėl t.p. iš JAV ir t.t), kainos, baudos (kalbu apie KET) auga, algos nesikeičia, biudžetinėse įstaigose kosminės eilės, net su*isto PSD kaina kyla kartu su MMA ir t.t. Čia galima rašyti ir rašyti... Aš visiškai neatpažįstu Lietuvos. Per 3 paskutinius metus ji nerealiai pasikeitė. Labai liūdna.

psd kyla nes kyla mma visur taip yra

fbe23dd3559ce689afef52656f461ee6625.jpg

prieš 21 valandas(-ų), Pirkejas№ parašė:

Jei rusiškai kerti tai į skandinavijos šalis gali bandyti kiek buvau tai jei nemoki jų kalbos rusiškai dauguma supranta.

5 minutes prieš, ES.^ parašė:

Tu lygiai tą patį parašei, ką ir aš tame pranešime, kuri tu pacitavai :D. O ir jeigu kitur taip pat (dėl ko aš nesu tikras), kodėl ir pas mumis turi būti taip pat?

tai is kokiu pinigu apmoket visa medicinos sistema? realiai jei normaliai dirbi tai tau ir neturetu rupet ar kyla psd ar ne. kitais atvejais turi visas pajamas apgalvot, jau tikrai neturetum skustis vien palygines dantu taisymo kainas cia ir kokioj anglijoj.

(redaguota)
5 minutes prieš, MusicMan_ parašė:

tai is kokiu pinigu apmoket visa medicinos sistema? realiai jei normaliai dirbi tai tau ir neturetu rupet ar kyla psd ar ne. kitais atvejais turi visas pajamas apgalvot, jau tikrai neturetum skustis vien palygines dantu taisymo kainas cia ir kokioj anglijoj.

Nedirbi, turi savo verslą - moki pats už save, moki už kitus. Iš tų, iš kurių ir mokėjo. Ankščiau imdavo 27 €, dabar ima 34 €. Konkrečių pakeitimų nesimato, kaina pasikeitė ir tiek. Anglijoje ir atlyginimai visai kitokie, o Škotijoje medicina iš viso nemokama.

Redaguota , nario ES.^
Prieš 1 valandą, hEro?lino parašė:

Jei rusiškai kerti tai į skandinavijos šalis gali bandyti kiek buvau tai jei nemoki jų kalbos rusiškai dauguma supranta.

Rusiškai kertant galima prasisukti Rusijoje :D Ir kitose rusakalbių šalyse, o dėl Skandinavijos tai nežinau ar tikrai ten daug rusų ar rusakalbių, gal gali pateikti kokius įrodymus ar statistika?

☕ -

Mano temos:

(redaguota)
5 minutes prieš, ES.^ parašė:

Nedirbi, turi savo verslą - moki pats už save, moki už kitus. Iš tų, iš kurių ir mokėjo. Ankščiau imdavo 27 €, dabar ima 34 €. Konkrečių pakeitimų nesimato, kaina pasikeitė ir tiek. Anglijoje ir atlyginimai visai kitokie, o Škotijoje medicina iš viso nemokama.

gal padidejo biudzetas kompensuojamiems vaistams, ko pasekoja tavo mociute pajuto poveiki. Skotijoje nemokama medicina net ir tiems kas nedirba? :o

Redaguota , nario MusicMan_

Nežinau kodėl, bet manęs nevilioja emigracija. Per metus bent kartą dažniausiai išvažiuoju paatostogauti, pirmą savaitę viskas gana įdomu, faina, bet vėliau prasideda tas ilgesys. Norisi savo ,,chebros", lietuvaičių merginų, bei maisto. Net neįsivaizduoju kas būtų, jeigu reikėtų svetimoje šalyje išbūti ilgiau negu 2 mėnesius, gal priprasčiau, bet abejoju. O dėl uždarbio, tai Lietuvoje situacija gana sudėtinga, atlyginimai maži, paslaugų bei prekių kainos didelės, bet aš tikiuosi, jog tai pasitaisys. Esu optimistas ir galvoju, jog pasilikęs čia galiu ir pats kažkuo šia prisidėti, bent atlikdamas savo teisę, pareigą (balsuoti) sugebėsiu išrinkti tuos, kurie mano manymu ta situaciją pataisys. Bent aš artimiausiu metu tikrai neplanuoju emigruoti, bandysiu kažką kurti čia gimtinėje.

36 minutes prieš, Русский parašė:

Rusiškai kertant galima prasisukti Rusijoje :D Ir kitose rusakalbių šalyse, o dėl Skandinavijos tai nežinau ar tikrai ten daug rusų ar rusakalbių, gal gali pateikti kokius įrodymus ar statistika?

Iš patirties sakau kiek teke būti tai jei rusiškai kalbi tai easy ten ,bet kiek girdėjau darbdaviai prašo anglų/norvegų(kad bent su juo susikalbėti) mokėti nors ten darbuotojai dauguma lietuviai.

25 minutes prieš, hEro?lino parašė:

Iš patirties sakau kiek teke būti tai jei rusiškai kalbi tai easy ten ,bet kiek girdėjau darbdaviai prašo anglų/norvegų(kad bent su juo susikalbėti) mokėti nors ten darbuotojai dauguma lietuviai.

Supratau, bet vien dėl oro sąlygų, klimato nevaryčiau į Norvegija, nepatinka man šaltis ir vėjai.

☕ -

Mano temos:

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 2816 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Prisijungti prie diskusijos

Palikti atsakymą galite iš karto, o užsiregistruoti vėliau. Jeigu jau turite paskyrą mūsų forume, Prisijunkite.

Svečias
Atsakyti šioje temoje...

×   Įklijuotas tekstas turi teksto formatavimą.   Pašalinti teksto formatavimą

Galimi tik 75 veidukai.

×   Nuoroda buvo automatiškai įterpta.   Įterpti nuorodą paprastai

×   Jūsų ankstesnis pranešimas buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   Jūs negalite įkelti nuotraukas tiesiogiai.Įkelkite arba įdėkite nuotraukas iš URL.

• Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

• Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai

• Sukurti naują...